Het verhaal van Gjalp – update juli 2022

Ontmoet Gjalp, de drachtige IJslander merrie

Gjalp komt uit IJsland, drachtig en wel aangekomen in Langeveen en in de groep geïntroduceerd. Gjalp kent eigenlijk nog niets, ze is niet echt in mensen handen geweest en vindt alles maar eng. In de groep voelt ze zich wel oké, maar heeft niet echt een maatje. Ze doet haar eigen ding, eet goed, beweegt goed en zoekt haar plekje wel maar is vaak wel alleen.

Nu heb ik de taak gekregen om te kijken of ik haar maatje mag worden. Dagen lang heb ik mij voor momenten in de groep bevonden, mezelf laten zien door er gewoon te zijn. Na een paar dagen had ik haar interesse gewekt. Ze werd nieuwsgierig naar dat mens in de groep. En dat mens had ook nog wat te zoeken, een wortel of een brokje of een pluk lekker gras. Zo ging dat door.

Uiteindelijk mocht ik haar aanraken, maar wat vond ze dat spannend, brrrr, iedere keer als ze het spannend vond nam ik een beetje afstand maar haar zoektocht naar mij was er inmiddels. Na wederom en paar dagen haar laten ruiken aan een touw en halster kon ik die gewoon omdoen, was wel heel spannend hoor. Iedere keer als ik op stal was zocht ze mij op en ik ging naar haar toe.

Volgende stap was meegaan aan het touw en kennis maken met een stokje, aanraken met een stokje. Wederom brrr.

Ook dit ging per dag beter en gisteren kon ik haar meenemen naar de rijbaan, stapje voor stapje, zo gaaf.

Dank je wel Gjalp voor je vertrouwen in mij. 

Ervaren en geschreven door Marion Alblas, juli 2022. Ook je paard in training zetten bij Marion? Lees hier meer informatie.