Het ontstaan van TAOR en mijn werkwijze

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Timeless Art Of Riding. Iets wat je ervaart met je paard, een gevoel van verbinding, is lastig in woorden te bevatten, maar ik heb mijn best gedaan. Hieronder lees je meer over mijn werkwijze, hoe TAOR ontstaan is door Nobel, mijn eerste paard, en je vindt onderaan de opleidingen die ik heb gevolgd. 

De rode draad

In mijn lessen leer ik je niet één bepaalde methode. Ik leer je omgaan met je paard in verschillende situaties en laat je ervaren wat jouw paard op dat moment nodig heeft. Soms is dat een verduidelijking van je hulp, soms is dat juist begrip voor je paard.

TAOR staat voor aandacht, connectie, begrip, controle en bewustwording. Dit is belangrijk voor je paard, maar ook voor jezelf. Daarna komt de balans, soepelheid, tempo, takt en ritme. Kan je dit combineren? Dan ontstaat er rust en ontspanning.

13654278_300376570296989_2199453303057730915_n

Geraldine stuurde deze fantastische, eerlijke ervaring over onze lessen

Hoe je een vrouw als Marion Alblas in woorden kan vatten is een ware uitdaging. Je kan niets anders doen dan je door Marion te laten overvallen. Haar passie en enthousiasme voor paarden en haar leerlingen is aanstekelijk. Elke les, elk opleidingsweekend neemt ze je niet alleen mee op reis in de wereld van je paard, maar ook in jezelf. Je leert niet alleen praktijk, je mag je ook verwachten aan een stevige portie theorie (iets wat mij heel erg helpt om alles beter te begrijpen). Ze legt alles uit, wat, hoe en waarom zodat je zelf leert redeneren en zo zelf een paardentrainer wordt. Ik ben een heel verlegen en onzeker persoon in de meeste situaties en heb ook last van sociale angst, maar Marion doet altijd haar best mij op mijn gemak te stellen en mij veilig uit mijn comfortzone te trekken zodat ik kan groeien. Ze staat klaar voor jou en je paard en dat waardeer ik enorm. Marions kennis en kunde is onbetwistbaar. Dat kan je zien aan hoe mijn merrie Dita veranderd is en dat maakt me ongelofelijk trots. Dit was me nooit gelukt zonder de hulp van Marion en toekomstige TAOR instructrice Sylvie Bauwens. Ik ben nu bijna 3 jaar leerling van Marion en ben zo enorm gegroeid als paardentrainer en persoon dat ik het zelf bijna niet geloof. Ik ben Marion oprecht dankbaar om haar leerling te mogen zijn en ook al kennen we elkaar nu al een tijdje, heb ik het gevoel dat onze reis nog maar net begonnen is. Toen ik mijn lessen bij Marion begon vroeg ze wat mijn doel was en mijn antwoord was dat ik wou leren dansen met mijn paard. Hier mag ik inmiddels iedere dag meer en meer van proeven en ik kan met zekerheid zeggen dat Dita en ik op weg zijn om samen te swingen.
Geraldine

Opleidingen

Ik heb verschillende opleidingen afgerond, maar ik ben nooit uitgeleerd. Elk jaar ben ik te vinden bij clinics van Bent Branderup & Marius Schneider om ook zelf te blijven leren.

Het ontstaan van TAOR

Nobel, het paard wat in mijn leven is gekomen op een moment dat mijn leven er er voor mij persoonlijk niet meer zo zinvol uitzag. Op dat moment zat ik niet goed in mijn vel en toen kwam zij in mijn leven. Naast alle goede zorg die ervoor mij was, was zij de allerbeste in luisteren. Altijd weer stuurde zij mij de juiste weg in.

Na 3 jaar was het voor mij tijd om echt naar haar te luisteren. Wat heeft Nobel nodig? Zij was toen 7 jaar en heeft mij geleerd om anders naar paarden te kijken, te voelen en recht te richten.

Zij heeft mij geleerd om anders naar mezelf te kijken, anders naar paarden, anders naar andere mensen. Zij heeft mij geleerd om van Orun instructeur de weg in te slaan naar Academische instructeur. Zowel bij Bent Branderup als bij Marius Schneider trainden we jaren lang samen met plezier en liefde.

 

De paarden die in die jaren daarna op mijn pad kwamen en in mijn kudde terecht kwamen, waren onder Nobels hoede in goede handen. In de kudde is zij een geboren leider, ze zorgt voor rangorde en rust maar op zo een subtiele manier, daar kunnen wij mensen nog veel van leren.

Ze heeft heel wat leerlingen geleerd wat subtiel zijn is, geen trucjes uithalen maar echt zijn, diep naar binnen bij jezelf en vandaar uit denken en doen. Dat is ook wat zij mij geleerd heeft en nog steeds doet.

Nooit zal ik haar levenslessen vergeten, altijd blijft zij in mijn hart. Op 12 september heb ik haar op een vredige manier laten inslapen waarna ze gecremeerd is. 

Nobel was, en is, het paard dat mijn passie voor jou en je paard heeft doen oplaaien. Om elke dag jou en je paard te helpen waar nodig. Om met plezier en subtiliteit de fysieke en mentale balans te krijgen bij jou en je paard. 

'Het was Nobel die naar mij luisterde en mij stuurde.'