Lesmogelijkheden

Van grondwerk, longeren, werken aan de hand tot het rijden. Ik kan je helpen als je op zoek bent naar meer verbinding in de samenwerking met je paard. Of je net begint met je paard of al wat gevorderd bent: jij bent welkom met je paard. Ik geef les in Nederland, en in het grensgebied Nederland, Duitsland en België. Op aanvraag kom ik ook in andere landen. 

Paard en mens houden na het harde werken even een momentje om te ontspannen en te verwerken. 

Privéles

Ik kom graag naar je toe voor een privéles. Standaard houd ik 60 minuten aan voor een les, maar mocht je korter willen lessen, neem dan even contact met me op. De tarieven van een les vind je hier. Neem contact op als je vragen hebt over de tarieven of lesmogelijkheden.

Voelen en ervaren bij de leermeester(es)

Wil jij van de unieke kans gebruik maken om lessen te volgen met Evito of Leila, mijn eigen paarden? 
 
Evito is een zeer goed geschoold paard en Leila is een geweldige pony die uitstekende feedback geeft als je iets vraagt. Lessen bestaan uit grondwerk, werk aan de hand en/of longeren.
 
De lessen worden door mijzelf gegeven te Manderveen. Wil je meer weten of een afspraak inplannen mail dan naar info@marionalblas.nl of app naar 06 57333200
 
Zowel Evito als Leila worden zo natuurlijk mogelijk gehuisvest,  verzorgt en getraind. Wij volgen voornamelijk de leer van de Academische rijkunst met de nadruk op zacht maar duidelijk, houding, ademhaling, ontspanning, anatomische verantwoorde training voor mens en paard.
 

Wat anderen zeggen...

Na de lessen met Marion wil ik echt niet meer anders! Marion let niet alleen heel goed op mijn paard, maar weet ook wat ik nodig heb. En dat maakt dat Fenna en ik met alle hulp van Marion kunnen groeien op ons eigen tempo. Fenna was afgesloten en niet toegankelijk. Voordat ik bij TAOR uitkwam, was ik begonnen met de methode van Irwin Insights. Het eerste wat ze zei: 'Ik kan je helpen, ik ken de methode maar ben geen Irwin Insights trainer. Ik weet dat ik je kan helpen als Marion, met de visie van TAOR'. Ik had de eerste afspraak gemaakt en vele volgden! Fenna is zachter, staat open voor wat we leren tijdens de lessen en samen gaan we op ons eigen tempo sprongen vooruit. Heel erg fijn!
Marieke Haver
Heb al jaren les van Marion, en ben zo blij dat zij op mijn pad is gekomen! Eindelijk iemand die mijn paarden begrijpt, en ook mij begrijpt. Niet iemand die alleen maar statisch op een plek blijft staan en van allerlei instructies geeft zonder onderbouwing. Marion vraagt altijd: 'waarom ik iets doe', ze leert mij kijken waar de problemen zitten en we dit oplossen. Wat is de sterke kant van het paard? Hoe krijgen we de zwakkere kant sterker? Alles in het vermogen van het paard. Stel ik de juiste vraag? Heeft het paard een stem? Hoeft het paard niet alles te doen omdat het maar een paard is? Marion zorgt ervoor dat er een mooie samenwerking is voor beide partijen, en kijkt naar het geheel, een holistische aanpak. Ik ben een hele tevreden leerling, nog lang niet uitgeleerd en hoop nog vele mooie lessen te volgen.
Terèse van Raan

Ook een groepsles is mogelijk

Vind je het geen probleem of zelfs fijner, om samen met iemand anders tegelijkertijd een les te boeken, dan kan dat ook. Tijdens een groepsles wissel ik de aandacht en uitleg tussen jou en de andere(n) af en ieder doet zijn/haar eigen oefening of we gaan gezamenlijk aan de slag met een oefening. We letten altijd op de persoonlijke behoefte van ons paard. Ieder paard is anders, dus verdient ook eigen aandacht.

De kosten per persoon zijn lager in vergelijking met een privéles.  Ook kan je de reiskosten delen met je mede lesgenoten. Neem contact op via het contactformulier om de tarieven op te vragen. 

Welke methode gebruik ik?

Ik vind het belangrijk mij niet blind te staren op één methode in de paardenwereld. Daarom ben ik ook gestart met Timeless Art Of Riding. Paardrijden en met paarden werken draait voor mij vooral om de samenwerking en de connectie die je met je paard tot stand kan brengen door samen te trainen. Tijdens de lessen kan ik je helpen met bepaald gedrag wat je paard laat zien, grondwerk, rechtrichten, natural horsemanship, werken aan de hand, longeren en natuurlijk het rijden zelf. 

Wil je meer weten over mijn werkwijze? 

Mijn opleidingen

Op al mijn lessen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.