Jonge Paarden Traject

Een betrouwbare en gedegen start voor de training met jouw jonge paard.

Wil je jezelf én je jonge paard een goede start geven?

Wil je jullie training opbouwen vanuit vertrouwen, begrip en ontspanning?

Zijn er problemen ontstaan en wil je graag opnieuw beginnen?

Start dan met het Jonge Paarden Traject.

Jonge Paarden Principes
volgens Timeless Art of Riding

Vertrouwen

Een gedegen basis start met vertrouwen. Je paard moet vertrouwen hebben in jou en in zichzelf om later in de opleiding nieuwe dingen te kunnen leren.

Duidelijk

Duidelijkheid zorgt voor minder onzekerheid, en dat is precies wat een jong paard nodig heeft. Duidelijkheid op een vriendelijke, zachte manier

Zacht

Duidelijk, maar zacht. Dat is de sleutel tot succes. Door zacht te communiceren ontstaat er vertrouwen en verbinding en versterk je de communicatie.

Meebewegen

Meebewegen met wat er op dat moment speelt en waar behoefte aan is. We dwingen niet, maar bewegen mee zodat we kunnen bouwen aan vertrouwen en begrip.

Modules

Het Jonge Paarden Traject bestaat uit 8 modules die de opbouw zijn naar een opgeleid paard in fysiek en mentaal evenwicht.​

Module 1: Grondwerk & ruiterhulpen

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw paard jouw begrijpt? Maken van een doelgericht trainingsplan en aanleren eerste ruiterhulpen.

Module 2: Werk op de cirkel

Analyseren van de scheefheid van jou en je paard. Werk op een cirkel en rechte lijn. Aanleren van meer ruiterhulpen.

Module 3: Overgangen& stelling en buiging

Werken aan stelling en buiging, overgangen en verfijnen aangeleerde ruiterhulpen.

Module 4: longeren & schouderwerk

Schouder voor en schouder binnenwaarts in halt, stap en draf, werk op de cirkel met stelling en buiging en kennismaken met de opstaphulp.

Module 5: Voorbereiden rijden

Zadel en hoofdstel op een ontspannen manier leren kennen. Volgen en gevolgd worden. Aangeleerde ruiterhulpen vanuit het zadel toepassen.

Module 6: Basisbeginselen rijden

Aanleren van de travers in halt, stap en draf. Verder verfijnen van overgangen tijdens grondwerk en indien gewenst en mogelijk rijden.

Module 7: rijbaan figuren

Trainen van goede gedegen rijbaan figuren en daarbij het verfijnen van ruiterhulpen.

Module 8: Rijkunstig evenwicht

Trainen naar een meer rijkunstig evenwicht, afgestemd op jullie vorderingen en vragen.

Reacties van andere ruiters

”Marion weet precies wat ik en mijn jonge paard van 6 nodig hebben om elkaar te begrijpen. Mijn jonge paard kan nogal opdringerig zijn waardoor ik gefrustreerd kan worden en niet meer weet wat ik moet doen. Door de rustige, duidelijke maar ook vriendelijke begeleiding van Marion is het zowel voor mij als mijn paard duidelijk wat we moeten doen en ontstaat er veel meer rust en verbinding. We kunnen hier echt op verder bouwen en samen maken we sprongen vooruit.”

Timeless Art Of Riding

200+

Meer dan 200 paard-mens combinaties hebben hun paard succesvol opgeleid volgens de Timeless Art of Riding principes

Internationaal

Zowel in Nederland, België als Duitsland wordt de Timeless Art of Riding methode doorgegeven middels lessen aan passievolle ruiters en amazones.

30+

30 trainers opgeleid volgens de Timeless Art of Riding methode die door het hele land de visie van Timeless Art of Riding doorgeven.

Eigen wijze visie

De eigen ontwikkelde visie en methode op basis van Timeless Art of Riding met focus op zacht, begrip, respect en begrip voor het paard.

Vragen?

Wellicht heb je vragen over het traject of wil je graag eens sparren of dit traject bij jou en je paard past? Laten we dan eens bellen of mailen. Neem contact op via het contactformulier of stuur direct een appje naar +31 657333200

 

Veelgestelde vragen

Ik rij nog niet, is dat een probleem?

Nee hoor. Rijden is niet verplicht en als jij en/of je paard daar nog niet aan toe zijn, dan pas ik me aan. We bespreken samen voor welke theorie en praktijk je de rij-modules zou willen vervangen. 

Hoe oud moet mijn paard zijn?

Het Jonge Paarden Traject is geschikt voor paarden vanaf 3 jaar. Spelenderwijs gaan we aan de slag met de theorie en praktijkopdrachten.

Heb je een paard wat ouder is en officieel niet meer onder ‘jong paard’ valt? Ook dat is geen probleem en dan ben je meer dan welkom. We passen ons aan aan jullie eigen proces. 

Hoeveel lessen zitten er in?

Het traject bestaat uit 8 live lessen op locatie. 

Wat zijn de kosten?

De investering voor Het Jonge Paarden Traject is vanaf 1089,- incl. btw. Afhankelijk van de kosten van waar je paard staat, komen er nog reiskosten bij. Vraag deze precieze kosten op door te mailen of te appen

Hoe lang duurt het traject?

De lengte en duur van het traject is niet van te voren te bepalen, omdat ik het belangrijk vindt om het tempo van jou en je paard aan te houden. Dit gaat dus in overleg.