Loslaten en opnieuw beginnen – eerste kennismaking met de Academische Rijkunst

Loslaten en opnieuw beginnen.

 Tja, dat heb ik gedaan en meerdere keren en ik doe soms leuke uitstapjes op mijn weg met mijn paarden maar de grote verandering is toch wel gekomen door kennis te maken met de Academische Rijkunst en dus Bent Branderup.
 
Ik vergeet mijn aller eerste deelname bij een seminar van hem nooit meer.
 
Ik als wedstrijd ruiter ging naar het seminar. Nobel in de vlechten, ik in een mooie pakje, paard traditioneel opgetuigd.
 
Daar stond ik dan, in oog met de meester, mijn hart ging als een bezeten tekeer. Nobel kon niet stilstaan en dat is nu net wat er gevraagd werd, jeetje, wat een K situatie, het huilen stond mij nader dan het lachen.
 
Maar die lieve zachte meneer Branderup stelde mij gerust, ging eerst met mij aan de slag en Nobel volgde, ademen, stappen, stoppen. Meer hebben we eigenlijk niet gedaan.
 
Als deelnemer van zo’n seminar heb je altijd drie lessen, ik was na de eerste al total loss. Maar er kwam een tweede, ik wilde erbij horen, dus vlechtjes eruit, zadel eraf en ik dacht nu laat ik Bent alles zien wat ik geleerd heb bij Paarden Begrijpen, want ja ik was niet alleen ORUN instructeur maar ook Paarden Begrijpen instructeur.
 
Dus hupsakee, richting de zijgangen, maar Nobel was tegen de hand, duwde mij omver en ik liet me omver lopen, was niet meer in staat om Bent te horen, afschuwelijk.
 
Toen de derde les, alles af, stil staan, ervaren, luisteren, ademen, ik ging dat wel even doen, helaas, pindakaas, ook hier ging het finaal de andere kant op. Wat een nare ervaring, ik ga nooit meer dacht ik.
 
En nu meer dan 20 jaar later, ik ga nog steeds en wat was dit seminar voor mij een wereld grote omschakeling, dank je wel wijze leermeester maar vooral eerlijk en oprecht mens.
 
En ik heb ondertussen geshopt bij anderen, velen leermeesters bezocht en lessen gevolgd en van allen veel geleerd, vaak kleine stukjes van de grote puzzel maar Bent is alles omvattend, en trouwens Marius Schneider-Gestüt Moorhof ook.
 
In maart komen wij weer, samen met Evito maar het is Nobel die mij naar hem heeft toe gebracht.
 
Maar met veel liefde en respect naar mezelf kijk ik terug op de foto’s van toen 😉 

Ervaren en geschreven door Marion Alblas, februari 2024. Wil je samen met je paard en Marion naar jullie doel toe trainen? Lees hier meer informatie.